• تلفن02188323264
  • ایمیلinfo@aradsystem.net
  • آدرسخیابان کریم خان، نرسیده به میدان هفت تیر، پاساژ کریم خان، طبقه همکف، پلاک 6
  • ساعتهای آزاد9صبح تا 6بعدظهر
آراد سیستم
  • تلفن02188323264
  • ایمیلinfo@aradsystem.net
  • آدرسخیابان کریم خان، نرسیده به میدان هفت تیر، پاساژ کریم خان، طبقه همکف، پلاک 6
  • ساعتهای آزاد9صبح تا 6بعدظهر

تعمیر تخصصی انواع مودم

همه چیز در مورد تعمیرات تخصصی مودم

وقتی مودم و اکسس‌پوینت اتصال به اینترنت شما خراب می‌شود. اولین سوالی که در ذهنتان به وجود می‌آید این است که آیا این دستگاه تعمیر می‌شود و یا تعمیرات تخصصی مودم امکان‌پذیر است؟ آیا هیچ مرکزی به شما چنین خدماتی می‌دهد و یا این که وقتی این دستگاه‌ها از کار می‌افتند باید با آن‌ها خداحافظی کرد. در این مورد می‌توان نظرات گوناگونی داد. اما باید بدانید که در نهایت تعمیرات تخصصی مودم انجام می‌شود و کاملاً هم امکان‌پذیر است. در ابتدا اجازه دهید در مورد قیمت مودم‌ها صحبت کنیم.

دستگاه‌هایی که امروزه در خانه‌ها به اشکال مختلف و تحت پروتکل‌های مختلف شبکه دیده می‌شوند. قیمت مودم‌ها بسته به تکنولوژی که دارند متفاوت است. البته برند سازنده، سطح ایمنی، درگاه‌های اتصال و تکنولوژی‌های به‌کاررفته نیز روی این موضوع تأثیرگذار هستند.

تعمیر تخصصی انواع مودم

بررسی قیمت مودم‌های اینترنت

مودم‌ها دستگاه‌هایی هستند که در تبادل داده شبکه نقش مهمی را ایفا می‌کنند. ساده‌ترین مدل آن‌ها در خانه و محل کار شما دیده می‌شود. برای استفاده از سیستم آنالوگ خطوط تلفن، مودم‌ها عملیات رانژه و تبدیل داده آنالوگ به دیجیتال را انجام می‌دهند. یعنی باید داده‌ها را یک نمودار در نظر بگیرید که افت‌وخیز دارند و لازم است که این داده‌ها توسط مودم تبدیل به اعداد باینری و ۰ و ۱ شوند. در این صورت امکان اتصال به اینترنت از طریق خط تلفن و ارتباط با ISP یا همان سرویس‌دهنده اینترنت وجود دارد. شرکت‌های زیادی نیز در ایران به شما اجازه استفاده از اینترنت ADSL, TD , Radio Internert و همین‌طور شبکه نقطه‌به‌نقطه و انواع تکنولوژی‌ها را می‌دهند.

عموماً قیمت مودم‌ها از نمونه‌های ساده ADSL که قابلیت اتصال بی‌سیم ندارند شروع می‌شود. این مودم‌ها ممکن است قیمتی معادل ۴۰۰ هزار تومان داشته باشند. با کمی پیشرفت و اضافه‌شدن قابلیت‌هایی نظیر چند پورت اضافه LAN و همین‌طور اتصال بی‌سیم یا همان پروتکل ایمن وای‌فای، قیمت مودم‌ها همین‌طور بالاتر می‌رود. در زمان نگارش این مقاله شما امکان تهیه مودم‌های بی‌سیم تا قیمت ۶۰۰ هزار تومان را نیز خواهید داشت.

اگر نیاز به اتصال بر پایه USB، قابلیت‌های ایمن‌سازی، برد بیشتر و… را دارید. می‌توانید تا قیمت یک، دو و سه میلیون نیز هزینه کنید. البته مودم‌های قدرتمندی نیز به‌عنوان روتر برای پوشش چند شبکه وجود دارند که برخی از آن‌ها حتی چهار آنتن اتصال بی‌سیم دارند و از پروتکل‌های خاص و ایمن‌سازی فوق‌العاده قدرتمند استفاده می‌کنند. سیسکو از جمله بزرگ‌ترین شرکت‌های توسعه‌دهنده نرم‌افزار و سخت‌افزار مودم است.

تعمیرات تخصصی مودم چگونه انجام می‌شود؟

ممکن است این پرسش برای شما مطرح شود که تا چه حد می‌توان به شرکت‌هایی که ادعا می‌کنند تعمیرات تخصصی مودم امکان‌پذیر است اعتماد کرد. اصلاً قطعات مودم قابل تعویض خواهد بود؟ آیا صرفه اقتصادی دارد که مودم را تعمیر کنیم؟ آیا تمام شرکت‌ها به‌راحتی می‌توانند در حیطه تعمیرات تخصصی مودم، به‌راحتی عیب‌یابی را انجام دهند و مشکل اتصال به اینترنت ما را رفع کنند.

هزینه تعمیرات انواع مودم‌ها باتوجه‌به نوع آن‌ها، فریم ور و نرم‌افزاری که روی آن‌ها نصب شده و قابلیت‌هایی که دارند ممکن است متفاوت باشد. همین‌طور برخی مودم‌ها باید توسط گارانتی تعمیر شوند و برخی از آن‌ها نیز پس از گارانتی دچار مشکل می‌شوند.

هزینه تعمیر مودم می‌تواند بین ۵۰ هزار تا یک میلیون تومان باشد. به طبع وقتی قیمت مودمی ۷۰۰ هزار تومان است، حتی اگر بتوانید آن را با هزینه ۴۰۰ هزارتومانی نیز تعمیر کنید به‌صرفه است. علاوه‌برآن شما می‌توانید انواع تعمیرهای مودم ADSL, VDSL، وای‌مکس و تی دی را از شرکت‌هایی که در این حوزه فعال هستند خواستار شوید.

پس اگر می‌خواهید در یک‌کلام بدانید که تعمیرات تخصصی مودم به‌صرفه است و می‌توان روی آن حساب باز کرد. باید بگوییم که بله! بخصوص ممکن است برخی از مشکلات مودم شما نیاز به تعمیر فریم ور و همین‌طور اصلاح نسخه نرم‌افزار یا به‌روزرسانی داشته باشد. در این صورت می‌توانید با کم‌ترین هزینه ممکن مودم خود را تعمیر کنید.

انواع مودم‌ها بر اساس نوع اتصال

برای مودم‌ها دو نوع کلی پروتکل اتصال وجود دارد. یا بر مبنای کابل و یا بر مبنای شبکه بی‌سیم پرسرعت. در دنیا به این‌گونه اینترنت، کابلی و به مدل دیگر نیز وای‌فای می‌گویند. هرکدام از آن‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند و از نظر سرعت و پایداری ممکن است اینترنت کابلی در موارد خاص وضعیت بهتری داشته باشد. البته باید در نظر داشت که کدام نسل اینترنت کابلی با کدام نسل اینترنت بی‌سیم مقایسه می‌شود.

معرفی انواع مودم‌ها بر اساس تکنولوژی

در معرفی انواع مودم‌ها به تکنولوژی‌های مورداستفاده در آن‌ها اشاره خواهیم داشت. البته که مودم صرفاً محدود به نسخه‌هایی که در خانه استفاده می‌کنید و ممکن است توسط شرکت‌های تی پی لینک، دی لینک و… ساخته شده باشد نیست. تقسیمات و مدل‌های مختلفی دارد که در ادامه بیش‌ازپیش با آن‌ها آشنا خواهیم شد و کمی پیش‌تر در مورد تعمیرپذیری مودم‌ها نیز صحبت می‌کنیم.

مودم ADSL (Asymmetric digital subscriber line)

در بحث تعمیرات تخصصی مودم به این مسئله اشاره کردیم که بسیاری از این دستگاه‌ها که در ایران استفاده می‌شوند. تحت اتصال شبکه کابلی هستند. این مودم‌ها از سیستم بی‌سیم یا وای‌فای بهره می‌برند و ارتباط را از طریق سیم‌های به هم تابیده و زوج‌های متصل انجام می‌دهند. تی پی لینک و دی لینک از جمله پرفروش‌ترین، شناخته‌شده‌ترین و بهترین مودم‌ها با قیمت مناسب در این حوزه هستند. اساس اتصال این مودم‌ها همان کابل‌های تلفنی است که در خانه و محل کار استفاده می‌کنید و به پشت‌گوشی تلفن وصل می‌شوند. حداکثر سرعت این مودم‌ها می‌تواند تا ۲۵ مگابیت بر ثانیه باشد.

مودم VDSL (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line)

این مودم‌ها نسخه قوی‌تر و بهینه‌تر ADSL هستند و شباهت زیادی به اینترنت کابلی دارند. به آن‌ها خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت ریت بالا نیز می‌گویند که بر مبنای همان DSL طراحی و توسعه داده شده‌اند. سرعت آن‌ها بالا است و معمولاً می‌توانند تا نرخ دانلود ۵۵ مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی کنند.

مودم وای‌مکس

این مودم‌ها نیز یکی از جدیدترین نسل‌های اینترنت پرسرعت هستند که نیاز به خط تلفن ندارند. شرکت‌های زیادی نظیر ایرانسل، مبین‌نت و… نسبت به ارائه خدمات مربوط به این پروتکل اقدام کرده‌اند. البته که مودم‌های آن نسبتاً گران هستند و تعمیرات تخصصی مودم وای‌مکس از هرکسی برنمی‌آید.

مودم LTE

این مودم‌ها از یک سیم‌کارت ساده و یا دیتا برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند و درست مانند گوشی هوشمند یا تبلت شما عمل می‌کنند. علاوه‌برآن سرعت بالا و اما پینگ و پایداری کمی دارند. ضمن این که قیمت اینترنت LTE معمولاً بالا است. اما تعمیرات تخصصی مودم LTE نیز توسط تیمی متخصص قابل انجام است.

مودم TD-LTE

این مودم‌ها نیز از آخرین نسل اتصال به شبکه بی‌سیم مبتنی برسیم کارت استفاده می‌کنند و البته هزینه‌های آن‌ها نسبتاً بالا است. کمی سخت‌افزار پیچیده‌ای دارند و اما در نهایت در دسته‌بندی قابل‌تعمیرها قرار می‌گیرند.

بهترین برندهای طراح و سازنده مودم اینترنت

در بین شرکت‌هایی که در زمینه ساخت مودم فعالیت می‌کنند برخی از برندها جز پرفروش‌ترین‌ها، محبوب‌ترین‌ها هستند. البته ما سعی می‌کنیم که بیشتر در خصوص بازار ایران صحبت کنیم. معمولاً خرید این‌گونه مودم‌ها در ایران وابسته به قیمت دارد و نمی‌توان گفت شرکتی که سطح کیفیت بالاتری ارائه می‌کند می‌تواند در بازار ایران و خاورمیانه نیز به فروش خوبی دست یابد.

مودم تی پی لینک

شرکت تی پی لینک یکی از بزرگ‌ترین سهام‌داران تولید مودم در بازار جهانی است و این شرکت جز لیست ۵ شرکت برتر در حوزه شبکه است. شروع به کار این شرکت در چین بوده و در حال حاضر نیز در چین تولیدات خود را به مرحله نهایی و کنترل کیفی می‌رساند. معمولاً تعمیرات تخصصی مودم توسط تمامی شرکت‌های ایرانی نخست برای محصولات برند تی پی لینک انجام می‌شود

این شرکت در ایران نمایندگی دارد و از محصولات خود چه از نظر نرم‌افزاری و چه تأمین قطعات پشتیبانی فوق‌العاده‌ای می‌کند. البته در مدل‌های پایین شما سطح کیفی بالایی مشاهده نمی‌کنید و معمولاً خبری از پورت‌های LAN و همین‌طور یواس‌بی نیست. علاوه‌برآن عمر کم این مودم‌ها بخصوص در رنج قیمت پایین‌تر از یک میلیون کاملاً مشهود است.

مودم دی لینک

از بین دو شرکتی که در ایران معمولاً بیشترین فروش را تجربه می‌کنند، برند دی لینک یکی از شناخته‌شده‌ترین و محبوب‌ترین‌ها است. تقریباً این برند رقیب مستقیم تی پی لینک در بازار ایران است. نصب آسان و اتصال راحت به شبکه، امکان استفاده از اینترنت پرسرعت VDSL و همین‌طور عدم نیاز به خرید تجهیزات گران‌قیمت و حتی امکان خرید در رنج قیمت زیر یک میلیون تومان از جمله مهم‌ترین مزیت‌های محصولات این شرکت در بازار ایران است.

اگر به دنبال بازار تخصصی‌تر هستید در ادامه مقاله بررسی تعمیرات تخصصی مودم با ما همراه باشید که به سراغ برند سیسکو خواهیم رفت. به‌طورکلی اگر مایل به خرید در رنج ارزان‌قیمت و برای کاربری معمولی هستید و می‌خواهید پشتیبانی فوق‌العاده‌ای حداقل از لحاظ سخت‌افزاری دریافت کنید. شرکت تی پی لینک و دی لینک دو رقیب دیرینه همواره با قیمت عالی محصولات شما را شگفت‌زده می‌کنند.

مودم سیسکو لینک سیس

امکان ندارد که در حوزه شبکه و تعمیرات تخصصی مودم فعال باشید و در مورد شرکت سیسکو چیزی نشنیده باشید. نامی موفق و اعتباری پروپیمان در حوزه شبکه و اتصالات تحت وب که از جمله قوی‌ترین و بهترین تولیدکنندگان سخت‌افزارهای پیچیده دیتاسنتر و مودم‌های اتصال به شبکه اینترنت است.

این برند قیمت محصولات خود را معمولاً بالا در نظر گرفته است. آن هم به دلیل پشتیبانی از پروتکل‌های ایمن‌سازی فوق‌العاده است. معمولاً شما می‌توانید از استانداردهای سطح یک برای دسترسی به شبکه در محصولات شرکت سیسکو استفاده کنید. درگاه USB پیش‌فرض ترین چیزی است که شما در این مودم‌ها می‌توانید بیابید. حتی اگر برای ساختمان خود نیاز به یک اکسس‌پوینت یا نقطه دسترسی قدرتمند دارید. معمولاً این شرکت ایده‌آل‌ترین گزینه از نظر مهندسین شبکه است.

مشکلات متداول در مودم‌ها یعنی انواع خرابی‌ها

به‌طورکلی در بحث تعمیرات تخصصی مودم مشکلات در دو بعد نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و اتصال به شبکه بررسی می‌شود. به‌هرحال این دستگاه‌ها نیز مانند کامپیوتر موبایل شما دارای دو بخش نرم‌افزاری و چیزی شبیه به سیستم‌عامل یا فریم ور هستند. معمولاً به دلیل عدم امکان تشخیص توسط افراد غیرمتخصص باید صفر تا صد تعمیر این دستگاه‌ها، حتی به‌صورت تعمیرات تخصصی مودم از جنبه نرم‌افزاری را به یک تکنسین مجرب بسپارید.

تعمیرات نرم‌افزاری مودم

حتی در ساده‌ترین موارد ممکن است تنظیمات و ستاپ اولیه مودم‌ها نیز توسط کاربران بهم ریخته باشد. در بخش پشتی این دستگاه‌ها یک دکمه ریست وجود دارد که ممکن است با استفاده از آن تمامی داده‌های مودم پاک شده باشد. علاوه‌برآن مودم‌ها ممکن است در اثر نوسانات برقی نیز دچار مشکل شوند.

تعمیرات سخت‌افزاری مودم

ممکن است مشکلات مودم در بخش سخت‌افزار شامل روشن نشدن چراغ‌ها، ایجاد سوختگی در بردها، چشمک زدن مداوم چراغ‌های ثابت مودم، عدم امکان استفاده از سیستم وایرلس، عدم امکان اتصال از طریق کابل شبکه و… باشد. حتی سوختن اسپیلتر یا نویز گیر نیز سبب بروز اختلال می‌شود. نمی‌توان در این مورد یک جمع‌بندی کلی انجام داد و مشکلات مودم‌های اینترنت بیش از چیزی است که فکرش را بکنید.

همین‌طور به‌هرحال مودم نیز درست مانند کامپیوتر شخصی شما دارای قطعاتی مانند خازن، مقاومت، دیود و… است. در نتیجه ممکن است در این بخش نیز مشکلاتی به وجود بیابید. حتی آگهی آداپتور مودم شما نیز ممکن است دچار مشکل شود. در نتیجه بهتر است در این مورد تعمیرات را به یک مرکز معتبر بسپارید تا در صورت بروز این‌گونه مشکلات هزینه اضافه از شما دریافت نشود.

روند انجام تعمیرات در آراد سیستم چگونه است؟

  • پروسه تحویل در آراد سیستم به‌عنوان یکی از مجموعه‌های حرفه‌ای در زمینه تعمیرات تخصصی مودم، به این صورت است که نخست دستگاه توسط شما به‌عنوان مشتری تحویل مجموعه می‌شود. پس از آن مودم تحویل شرکت شده و رسید به شما ارائه خواهد شد. تمامی موارد و مشکلات مودم شما در این لیست ذکر می‌شود و در مرحله بعد پروسه ایراد یابی در کم‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود. هزینه هماهنگ با فاکتور از شما دریافت خواهد شد. یعنی هیچ فی اضافه‌ای برای شما در نظر گرفته نخواهد شد.
  • در مرحله بعدی تعمیرات و تست انجام می‌شود. مودم به‌صورت مکرر مورد تست و بررسی قرار می‌گیرد و چند بار راه‌اندازی می‌شود. با اتصال به شبکه اینترنت اطمینان حاصل می‌شود که تنظیمات به‌درستی اعمال شده است و مودم با جدیدترین و بهترین فریم ور آپدیت می‌شود. یعنی تعمیرات علاوه بر بعد سخت‌افزاری، به‌صورت نرم‌افزاری نیز انجام می‌گردد.
  • در مرحله بعد محصول تحویل مشتری می‌گردد. مشتری می‌تواند مودم را در محل تست کند و اگر مشکلی هم وجود داشت، سیستم حداقل در مدت ۲۴ ساعت زیر تست قرار می‌گیرد و سپس با اطمینان کامل تحویل می‌شود.